בדיקת רטיבות כחלק מבדיקת ליקויים בבית
רטיבות בקירות הבית אינה תמיד מורגשת או נראית בעין, אבל ישנם מספר סממנים המעידים על רטיבות בקירות הבית.
לפניכם רשימת תופעות העלולות להופיע בביתכם. אם זיהיתם בביתכם חלק מן התופעות הללו, הרי שבמבנה שלכם יש רטיבות
- התנפחות הטיח (בועות בקיר)
- נשירת טיח כתוצאה מרטיבות בקיר
- במקרים בהם הרטיבות מתקדמת יותר גם התקלפות הצבע מעל לפנלים
- הצטברות חול רטוב באופן בלתי מוסבר מתחת לרצפות הבית
- רטיבות במשקופי הדלתות ובדלתות עצמן
- הופעת כתמים בלתי אסתטיים בקירות ובתקרת הבית
- הופעת תפרחת בשל התגבשות מלחים
- היווצרות עובש ופטריות
- רטיבות כלואה בקירות ובתקרות
בדיקת רטיבות מקצועית בעזרת ציוד מתקדם
לעיתים גם סימנים נוספים כמו ריח למשל יעידו על היווצרות רטיבות בקירות, גם במקומות שאינם גלויים לעין כמו בתוך הקירות או מאחורי רהיטים. בעל בית שמזהה סימנים כנ”ל או אחרים חייב להזמין במהירות איש מקצוע מנוסה בתחום זה, כדי לערוך בדיקת רטיבות בקירות הדירה.
יש להקפיד בבחירת מקצוען לביצוע הבדיקה, זו אינה בדיקה המיועדת לחובבנים.
בדיקה לאיתור רטיבות יכולה להתבצע באמצעות מכשיר הנקרא פרוטימטר המזהה רטיבות נסתרת או כלואה, או באמצעות מצלמה תרמית שביכולתה לזהות את התפשטות המים בקירות, פעולה הדורשת מיומנות וניסיון רב על-מנת לאתר את מקור הרטיבות, לאבחן אותה כראוי, ולמנוע את התפשטותה ואת התפשטות הנזק לשאר קירות הבית.
טיפול מוקדם בבעיות של רטיבות בקירות הבית
חשוב להביא בחשבון, שטיפול מוקדם ברטיבות בקירות עשוי להוזיל משמעותית את עלויות התיקון, מאחר וככל שהבעיה “צעירה” יותר, הסיכוי לנזק רחב קטן יותר, ולכן התיקון יהיה בעיקר במקור הבעיה ולא בנזקי משנה העלולים לקרות כתוצאה מכך. הפרשים אלו עשוים להגיע אף לעשרות אלפי שקלים!
לסיכום, הזנחת רטיבות בקיר הבית עלולה לעלות ביוקר – הן בעת התיקון והן בשווי הנכס גם בעתיד. לכן, מומלץ מאוד לטפל בה באופן מיידי כבר עם כאשר אתם נתקלים בסימני האזהרה הראשוניים הנ”ל. במידה ונתקלתם בהם, אל תהססו והזמינו בדיקה מקצועית של רטיבות בקירות הבית הנערכת בידי מומחים של חברת ביקורת מבנים מקצועית ומנוסה. פעלו במהירות לאיתור וטיפול בבעיה וחסכו לעצמכם אלפי שקלים.
טיפול בבעית רטיבות בקירות חייב להתבצע בזמן
כאשר אנו מבחינים בעובש בקירות או נפיחות סביר להניח שיש מקור נזילה בבית אחד הצינורות נוזל כתוצאה מבלאי או קורוזיה המים מחלחלים לרצפה מרטיבים את החול ואת שאר חלקי הבית כגון הבלוקים הטיח והצבע אפילו הברזלים שנמצאים בקיר יחלידו כתוצאה מכך משקופי הדלתות יתרחבו בתחתית לכן מומלץ לטפל ברטיבות בקירות בזמן. איתור הנזילה מאוד פשוט מתבצע על ידי בדיקה עם מצלמה תרמית ועם מד לחות שמכוונים אותנו אל מוקד הנזילה ,וכך אין צורך לעשות נזק רב בבית בזמן התיקון והשבירה היא מינמלית ביותר בכדי להגיע למוקד הנזילה.
בעיות רטיבות ונזילות דורשות אבחון וטיפול מיוחד, המחייבים עין פקוחה מצידכם ומעורבות של חברה הנדסית לאיתור ליקויים במבנה, שתספק לכם את הפתרונות המתאימים.
זיהוי בעיית רטיבות ונזילות בדירה ישנה לפני רכישה
אז אתם עומדים בפני רכישת דירה חדשה, חשוב לשים לב לעובדה כי בדירות ישנות הסיכויים לנזקי צנרת גבוהים יותר. בדירות ישנות אנו עדים לתופעות רבות של רטיבות ונזילות, בעיקר בחדרים עם נקודות מים רבות כמו: חדרי הרחצה, השירותים והמטבח. לקראת רכישת דירה ישנה כדאי לשאול את בעל הבית מתי הוחלפה לאחרונה הצנרת, או אילו תיקונים כבר בוצעו, ומתוך כך להסיק מהי הסבירות להופעת בעיות רטיבות ונזילות בדירה.
מומלץ לבחון היטב את האמבטיה, הכיור, והאסלה. קיום סדקים בכיור או באסלה, התקלפויות באמייל האמבטיה וחלודה בפתח הניקוז – הינם סימנים לאפשרות של היווצרות רטיבות ונזילות באזורים האלה בעתיד. כדאי אף לפתוח את המים באמבטיה ובכיורים, להוריד מים בשירותים ולבדוק שהם אכן יורדים, שאין נזילות מהברזים. חשוב לציין כי צנרת שנעשו בה תיקונים, מועדת למצב של נזילות. לפיכך, במקרים בהם מתגלה כי מדובר בצנרת ישנה ובעייתית שצפויות בה בעיות נזילות, רצוי להחליף את הצנרת כולה, ולא לבצע תיקון רק באיזור הופעת הנזילות והרטיבות הקיימות. תיקון מקומי בלבד אינו מונע הופעת נזילות חדשות במוקדים אחרים בצנרת, ואז שכרכם יצא בהפסדכם.
איתור ליקויי רטיבות בקירות עם חברת הבדק המקורי
בחברת בדק בית המקורי אנו משתמשים במכשור מקצועי לבדיקות הרטיבות באשר הן. אחד המכשירים הוא הפרוטימטר. המכשיר הוא מעין מד דיגיטלי שבודק את גובה הלחות היחסית באלמנט הספציפי שנבדק בפרוטימטר קיימת סקלת מידות שבין 0-90, כאשר נורת החיווי מראה לנו את גובה הערכים ובמידה הם בצד הגבוה של הסקלה המשמעות הינה שקיימת רטיבות באזור הנבדק.
חשוב לדעת, שרמת הרטיבות שנמדדת במכשיר, עשויה להיות שונה מהערכים המתקבלים בבדיקות מעבדה. עם זאת, הבדיקה מאפשרת לקבל אינדיקציה ראשונית האם באמת קיימים ליקויי רטיבות במבנה והאם נדרשת בדיקה נוספת במעבדה.
בדיקת רטיבות בעזרת פרוטימטר היא לא תמיד מלאה או מספקת ולרוב מומלץ להוסיף בדיקת מעבדה לקבלת התמונה המלאה באשר למיקום הרטיבות בחתך המבנה. וכך ניתן לאתר ולפתור בעיות רבות הקשורות לרמת האיטום ואף גילוי מקור הבעיה באיטום וכתוצאה מכך להחליט לבצע טיפול נכון שיחזיק לאורך שנים.
חברת בדק בית המקורי – פתרון מעשי ומקצועי לבעיות רטיבות בקירות.
להתייעצות או לפרטים נוספים חייגו אלינו : 1-800-350-888
שאלות ותשובות נפוצות לגבי איתור ובדיקת רטיבות
מהן הסיבות הנפוצות להופעת ליקויי רטיבות בבית?
ליקויי רטיבות יכולים להיגרם ממספר גורמים, בהם נזילות מצנרת מים, איטום לקוי בגג, חוסר ניקוז תקין של מים במרפסות, חריצים בקירות חיצוניים או חדירת מים מחלונות לא אטומים כראוי. לעיתים, גם בעיות במערכות ניקוז וביוב עלולות להוביל לליקויי רטיבות.
כיצד ניתן לאתר ליקויי רטיבות בקירות?
איתור ליקויי רטיבות בקירות מתבצע באמצעות שימוש במכשירים מתקדמים כמו מצלמות תרמיות, המאפשרות לראות שינויים בטמפרטורה שמעידים על הצטברות מים בקיר. כמו כן, ניתן להשתמש במדי לחות המודדים את רמות הלחות בתוך הקיר, מה שיכול להצביע על בעיות רטיבות נסתרות.
איך בעצם מתבצעת בדיקת רטיבות בקירות בצורה מקצועית?
בדיקת רטיבות מקצועית מתחילה באיתור הסימנים החיצוניים כמו כתמי רטיבות, קילופים בקירות או עובש. לאחר מכן, יש להשתמש במצלמה תרמית או מד לחות כדי לזהות את מוקדי הרטיבות המדויקים בתוך הקיר. מומלץ לבצע את הבדיקה על ידי מומחה לאיתור רטיבות, שמיומן בשימוש בכלי בדיקה מתקדמים ויודע לפרש את הממצאים.
מה הסכנות הבריאותיות של בעיות רטיבות בקירות?
רטיבות בקירות יכולה להוביל להתפתחות עובש ופטריות, מה שעלול לגרום לבעיות בריאותיות כמו בעיות נשימה, אלרגיות, ואסתמה. רטיבות ממושכת יכולה גם לפגוע במבנה הקיר ולגרום לירידה בעמידות החומר, מה שמסכן את הדיירים בטווח הארוך.
מהם השלבים המרכזיים בטיפול בבעיות רטיבות?
הטיפול בבעיות רטיבות מתחיל באיתור מקור הרטיבות ותיקונו. לאחר מכן, יש לייבש את האזור הפגוע ולהחליף חלקים שניזוקו כמו טיח או צבע. במקרים של בעיות חמורות, ייתכן צורך באיטום מחדש של גגות, מרפסות או קירות חיצוניים. חשוב לוודא שהבעיה לא תחזור על ידי בדיקה יסודית ותיקון נכון.
כיצד ניתן למנוע ליקויי רטיבות בעתיד?
מניעת ליקויי רטיבות כוללת תחזוקה שוטפת של מערכת הצנרת, בדיקות תקופתיות של איטום גגות ומרפסות, ודאגה לניקוז תקין של מים מהבית. מומלץ גם לבצע בדיקות תרמיות תקופתיות כדי לוודא שאין הצטברות מים בתוך הקירות ולבצע תיקונים קטנים לפני שהבעיה מחמירה.