ליקויי בטיחות בדירה יכולים אולי לא להיתפס כפחות חשובים מאשר ליקויי בנייה רגילים יותר, הקשורים לאיכות הבנייה של הקירות או לחיפויים – אך החשיבות שלהם לעיתים גדולה אף יותר. ליקויי בניה בתחום הבטיחות.
ליקויי בטיחות במעקה
- לא הותקן כלל מאחז יד בגרם מדרגות פנים המכיל יותר מ-3 מדרגות ברצף (5 מדרגות) כנדרש. קיימת סכנת נפילה, מאחז יד. ( 2 מ"א * 350 ש"ח / מ"א = 700 ש"ח).
- גובה מעקה אופקי בפינת האוכל פחות מ-105 ס"מ המינימליים הנדרשים (100 ס"מ). קיימת סכנת נפילה, נדרש להחליף מעקה. (3 מ"א * 800 ש"ח / מ"א = 2400 ש"ח).
במעקה אותרו גם מרווחים בין רכיבי המעקה בשיעור יותר מ-10 ס"מ המקסימליים המותרים כיום (13 ס"מ).
גובה חלונות:
גובה סף תחתון של חלונות בפינת האוכל וחדר הורים פחות מ-105 ס"מ המינימאליים הנדרשים כיום (כ-1 ס"מ) קיימת סכנת נפילה, נדרש:
לתיקון נדרש: להוסיף מעקה בחלונות הבית המפורטות. ( 3 מ"א * 250 ש"ח / מ"א = 750 ש"ח).
ליקוי בטיחות במעקה בחצר:
לא הותקן כלל מעקה בחצר באזור אחורי שם קיים הפרש מפלסים בין חלקי החצר/מבנה בשיעור יותר מ-100 ס"מ. קיימת סכנת נפילה.
יש להתקין מעקה (20 מ"א * 600 ש"ח / מ"א = 12,000 ש"ח ).
העדר זכוכית בטיחותית
- על גבי זכוכית של דלתות סלון לא קיים סימון המעיד על כך שהזכוכית הינה זכוכית בטיחותית כנדרש כיום. מומלץ לקבל אישור על כך. במידה ולא יהיה צורך בהחלפת זכוכית פשוטה לזכוכית בטיחותית (עלות החלפה כ-250 ש"ח / מ"ר של זכוכית).
- על גבי זכוכית של חלון הנמצא באזור רחצה בחדר רחצה כללי לא קיים סימון המעיד על כך שהזכוכית הינה זכוכית בטיחותית כנדרש כיום. מומלץ לקבל אישור על כך. במידה ולא יהיה צורך בהחלפת זכוכית פשוטה לזכוכית בטיחותית ( עלות החלפה כ 250 ש"ח /מ"ר של זכוכית).
- על גבי זכוכית הנמצא בגובה פחות מ-80 ס"מ ממפלס הרצפה בחלק תחתון של חלונות בסלון לא קיים סימון המעיד על כך שהזכוכית הינה זכוכית בטיחותית כנדרש. מומלץ לקבל אישור על כך.
במידה ולא, יהיה צורך בהחלפת זכוכית פשוטה לזכוכית בטיחותית ( עלות החלפה כ 250 ש"ח /מ"ר של זכוכית).
ליקויי בטיחות הקשורים לנגישות
- חלון עם פתיחה קיפ בחדר רחצה כללי נפתח לכוון הרחצה. בעת הפתיחה מצב החלון מהווה מפגע בטיחותית ופגיעה בתפקוד יום יומי תקין ונוח של דיירים בדירה.
מומלץ להחליף חלון לקונסטרוקציה אחרת (1000 ש"ח). - הבית אינו נגיש לאנשי עם מגבלות עקב כך ש:
קיים גרם מדרגות ללא כבש משופע בכניסה לבית.- הבית הינו בעל מספר מפלסים המקושרים ע"י גרם מדרגות.
- בכניסה לחצר הבית מהרחוב קיים גרם מדרגות ללא כבש משופע.
- יש לקחת סוגיה הזו בחשבון לפני רכישת הנכס.
ליקיים בטיחות נוספים – שונות
לא הותקן גלגלון לכיבוי אש בחצר הבית כנדרש כיום. יש לקבל אישור על כך מרשות הכבאות. במידה ולא יהיה צורך לבצע נקודת כיבוי אש בחצר הבית.
ארון חשמל חשוף
- בבית אחיזה של מעקה / אלומיניום + זכוכית / קיימות פינות חדות בניגוד לנדרש בת"י 1142 סעיף 6.2.1, ציטוט:וסעיף 8.1.3.3 ,ציטוט:
6.2 מבנה המסעד ובית האחיזה (ציור 3)
6.2.1. כללי
מסעד הוא אזן (הגדרה 3.2) המקביל למשטח, למהלך מדרגות או לכבש, ומחובר אל הבניין. אפשר להרכיב על האזן בית-אחיזה, או שהאזן עצמו ישמש בית-אחיזה. גם אזן עליון של מעקה יכול לשמש בית-אחיזה.
מבנה המסעד, לרבות בית-האחיזה (אם ישנו), יאפשר גריפה רציפה לאורכו.
בית-האחיזה (אם ישנו) יורכב על האזן באופן קשיח ויציב, כך שכל הכוחות המופעלים על המעקה או על המסעד לפי סעיף 9, יוכלו להיות מופעלים על בית-האחיזה ומועברים ממנו אל האזן.
קצות המסעד וקצוות חופשיים של בית-האחיזה יהיו מכופפים, או שיהיו עשויים כך שלא יהיו בהם קצוות בולטים של אזנים.
החתך והצורה של בית האחיזה או של אזן המשמש כבית-אחיזה יהיו נוחים לאחיזה בטוחה של יד, ולא יהיו בהם פינות חדות, שקעים ובליטות, העלולים לגרום לקושי או לפציעה בעת האחיזה.הדבר מהווה מפגע בטיחותי ועלול לגרום לפציעה בעת אחיזה. יש לשנות עיבוד בפינות בית האחיזה החיצוניות (שיוף , מילוי , תיקון צבע וכו') (2 יח').
8.1.3.3. אלמנט עשוי אלומיניום גימור אלמנט עשוי אלומיניום יתאים למפורט בתקן הישראלי ת"י 4402 חלק 2.