מדוע זקוק בית המשפט למומחה בתחום הבניה בתביעות ליקויי בנייה
שופט בבית משפט אינו יכול להיות מומחה בכל נושא המובא בפניו. לכן, כאשר מתעוררת במשפט הנדון לפניו שאלה שבצורה מובהקת דורשת ידע מקצועי, הרי טבעי והגיוני לבקש ולקבל חוות דעת של מומחה אשר נבחר לשם כך על ידי בית המשפט.
מתי נוהגים השופטים בתביעות ליקויי בנייה "להשתמש" במהנדס מומחה
כפי שנאמר – בתביעות בהן המחלוקת אינה ניתנת ליישוב רק על ידי האזנה לטענות כל אחד מהצדדים ויש צורך בחוות דעת מקצועית של מהנדס הבקיא בתחום ליקויי הבנייה
מי משלם את הוצאותיו ושכרו של המומחה
בית המשפט יחליט בתום המשפט מי ישלם את שכר המומחה, כאשר הנטייה היא לחייב את בעל הדין בעלות חוות הדעת. בתום המשפט ניתן יהיה לחייב את מי שפוסקים לרעתו בתלשום של חלק מהסכום.
האם בית המשפט חייב לקבל את חוות הדעת של המומחה או שהוא רשאי לדחותה
לרוב בית המשפט מאמץ את חוות הדעת של המומחה. אולם, במידה ובית המשפט מוצא טעם לפגם בחוות הדעת, הן מבחינת המקצועיות, הן מבחינת הרלוונטיות של הממצאים שלו ביחס למחלוקת והן בעיניינים אחרים – רשאי השופט להתעלם מחחוות הדעת של המומחה.
באיזה מצבים נהוג למנות מומחה מטעם בית המשפט
בעיקר כאשר ישנם פערים בין חוות הדעת ההנדסית מטעם שני הצדדים. כאשר קיימים פערים משמעותיים בין חוות הדעת שהגישו שני הצדדים, וכל צד מתבצר בעמדתו, השופט בתיק שאינו בעל מומחיות בתחומי הבניה וההנדסה, ממנה מומחה מטעם בית המשפט כדי שיסייע לו להגיע להכרעה בתיק.
מר אלכסי גנישב משמש בתור מומחה בתביעות רבות של ליקויי בנייה החל משנת 2001. אל תתפשרו: חברת בדק בית המקורי
לצפייה בחוות דעת מומחה אשר הגישה חברת בדק המקורי לבית משפט לאחר בקשה השופטת